Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναζήτηση
  
 

Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ/Λ - ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ

 Γενικά

Το Βιογραφικό Σημείωμα είναι το σημαντικότερο εργαλείο στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Είναι το δικό σας εργαλείο μάρκετινγκ με το οποίο ο υποψήφιος εργοδότης θα έλθει σε πρώτη επαφή. Αποτελεί λοιπόν το μέσο με το οποίο προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας στον εργοδότη, παρουσιάζοντας τις γνώσεις και τα προσόντα μας. Στόχος του βιογραφικού σημειώματος είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον ώστε να επιτευχθεί η πρόσκληση σε συνέντευξη και τίποτα παραπάνω.

Η σύνταξη του Βιογραφικού Σημειώματος είναι μια διαδικασία στην οποία οφείλουμε να αφιερώσουμε χρόνο και επιμέλεια. Φανταστείτε ότι μια πρόχειρη προσπάθεια σύνταξης βιογραφικού σημειώματος δίνει εντύπωση προχειρότητας με την οποία θα χειρίζεστε καθημερινά τις εργασιακές σας αρμοδιότητες.

Παρακάτω σας παραθέτουμε οδηγίες και υποδείγματα με διάφορους τύπους βιογραφικών σημειωμάτων. Αφού τα αποθηκεύσετε σε δικό σας χώρο, μελετήστε τα καλά και συντάξτε το δικό σας βιογραφικό σημείωμα.

Να θυμάστε πάντα ότι το βιογραφικό σημείωμα πρέπει να είναι επικεντρωμένο στις ανάγκες του εργοδότη και όχι στις ανάγκες τις δικές μας. Με άλλα λόγια ενημερωθείτε πολύ καλά για τη θέση την οποία κάνετε αίτηση και "απαντήστε" σε αυτά τα οποία ζητάει.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για επιπρόσθετες προτάσεις και συμβουλές. Αποστείλετε το βιογραφικό σας στα career@teilar.gr και career.kard@teilar.gr και ζητήστε τη συμβολή μας ή επικοινωνήστε μαζί μας για να μιλήσουμε από κοντά τις προοπτικές ενός σωστά δομημένου βιογραφικού σημειώματος.

Το Γραφείο Διασύνδεσης υποστηρίζει τους φοιτητές και αποφοίτους προς αυτή την κατεύθυνση:

  • άμεσα, με τις υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής (Workshop Α) που παρέχει και με τα ειδικά συγγράμματα που φιλοξενεί στη βιβλιοθήκη του, και
  • έμμεσα, μέσα από άλλες δράσεις (λ.χ. ημέρες καριέρας)

 Βιογραφικά και Επιστολές

Ανάπτυξη/σύμπτυξη Κατηγορία : Βιογραφικό Σημείωμα ‎(6)
CVTemplate.docCVTemplate291 KB
Γενικές Πληροφορίες.docΓενικές Πληροφορίες66 KB
Λειτουργικό.pdfΛειτουργικό96 KB
Χρονολογικό.docΧρονολογικό42 KB
Χρονολογικό - Αγγλικά.pdfΧρονολογικό - Αγγλικά133 KB
Λειτουργικό - Αγγλικά.pdfΛειτουργικό - Αγγλικά122 KB

 Χρήσιμα Έγγραφα και Αρχεία

Γραφείο Διασύνδεσης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Γραφείο Διασύνδεσης
411 10 - Λάρισα
Τηλέφωνα:+30 2410 684725-6
FAX: +30 2410 611995
E-mail:career@teilar.gr

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Γραφείο Διασύνδεσης Καρδίτσας
Τέρμα Μαυρομιχάλη
Κτίριο Τμήματος Δασοπονίας και ΔΦΠ α’ όροφος,
431 00 - Καρδίτσα
Τηλέφωνα:+30 24410 80030
FAX: +30 24410 80811
E-mail:career.kard@teilar.gr